donderdag, 6. maart 2008 - 14:47

Pand Waalre gesloopt in opdracht van het OM

Donderdag is in opdracht van het OM het volledige pand en de loods, behorend bij een perceel aan de Broekweg te Waalre, gesloopt. Het gaat om een pand en een loods die op 13 maart 2007 in het kader van een strafrechtelijk onderzoek tegen de enige bewoner van dit pand, de 41-jarige A.P., in beslag zijn genomen.

Het pand was op 13 maart 2007 net afgebouwd en was slechts gedeeltelijk ingericht. Gelet op de onmogelijkheid om het pand en de loods te vervoeren is er voor gekozen om het pand en de loods op 13 maart 2007 hermetisch af te sluiten en te verzegelen.

Op 30 augustus 2007 is door de politie geconstateerd dat deze verzegelingen waren doorbroken. Voorts is toen gebleken dat de keuken in het pand door onbekend gebleven derden was gedemonteerd en dat delen van de badkamer uit het pand waren verwijderd. Hierna is het pand andermaal verzegeld. In verband met het risico dat het pand verder zou worden 'gestript', werd op dat moment reeds overwogen om tot sloop over te gaan. Gelet op de onomkeerbaarheid hiervan heeft de officier van justitie eerst het vonnis van de rechter afgewacht in de strafzaak tegen A.P.

Bij vonnis van 31 januari 2008 werd A.P. veroordeeld tot 9 jaren gevangenisstraf in verband met de productie van synthetische drugs op meerdere locaties, het dumpen van XTC-afval, het leiderschap van een criminele organisatie en gewoontewitwassen. Daarnaast heeft de rechtbank als bijkomende straf de verbeurdverklaring van het pand en de loods gelast.

A.P. is tegen dit vonnis in hoger beroep gegaan.

De officier van justitie in 's-Hertogenbosch heeft na dit vonnis van de rechtbank besloten om tot de sloop van het pand en de loods over te gaan.
Provincie:
Tag(s):