dinsdag, 18. maart 2008 - 12:50

Pannavoetbal in de drie kernen

Rhenen

De gemeente Rhenen gaat aan de jeugd in Achterberg, Rhenen en Elst pannavoetbal aanbieden. Zodra er geschikte locaties in de drie kernen zijn gevonden, gaat het pannavoetbal daar één keer per week van start

In de zomer van 2007 organiseerde een jongerenwerker van Youth for Christ (YfC) op eigen initiatief tweewekelijks pannavoetbaltoernooien op de Lijsterberg in Rhenen. Pannavoetbal wordt gespeeld in een ronde ‘kooi’ met twee kleine goals. De voetbaltoernooien waren een groot succes. De gemeente steunde dit toen tijdelijk.

De mobiele voetbalkooi van YfC is steeds geplaatst op een terrein aan de Lijsterberg. De jongerenwerker van YfC bereikte vanaf deze plek een groep jongeren uit Rhenen-Hoog, die daarvoor moeilijk toegankelijk waren en veel overlast in de wijk veroorzaakten. Een aantal van deze jongeren heeft gevraagd of het pannavoetbal kan blijven.

Door het succes is nagedacht over de manier waarop pannavoetbal in de gemeente Rhenen structureel in alle drie de kernen van de gemeente Rhenen aangeboden kan worden. Intussen is er een mobiele voetbalkooi aangeschaft. Nu worden geschikte locaties in de drie kernen in kaart gebracht. Als de locaties bekend zijn, wordt pannavoetbal via de jongerenwerker van YfC één keer per week aangeboden.
Provincie:
Tag(s):