donderdag, 24. april 2008 - 18:42

Panoramatafel Kraaijennest geopend

Bergen op Zoom

Het natuur- en struingebied Dal van de Molenbeek is officieel opengesteld. Een nieuw markant punt in dit gebied is het Kraaijennest, een zogenoemde panoramatafel. De tafel staat langs de Markiezaatsweg hoog in het landschap. Fietsers en wandelaars kunnen er uitrusten terwijl een kaart op het tafelblad en informatiepanelen in de reling hen informatie bieden over de omgeving.

Behalve afgevaardigden van gemeente Bergen op Zoom, waterschap Brabantse Delta, Brabants Landschap was ook gedeputeerde Onno Hoes van milieu aanwezig. Hij prees de gemeente Bergen op Zoom vanwege dit unieke project. Stad en platteland lopen natuurlijk in elkaar over, zodat de natuur voor de bewoners letterlijk ‘om de hoek ligt’. Dat is ook belangrijk met het oog op natuureducatie. “We moeten kinderen mee de natuur in nemen.� Hoes deed de suggestie tot het adopteren van natuur. “Op die manier kunnen leerlingen volgen hoe de natuur in hun buurt zich ontwikkelt.�

Het eerste deel van het natuur- en struingebied is nu dus toegankelijk voor bestaande en nieuwe bewoners in en rond de Markiezaten. Eind dit jaar zal de inrichting van het Dal van de Molenbeek, totaal zo’n zestig hectare, compleet worden opgeleverd.

Het wijzigen van agrarische gronden naar natuur levert een ecologische schakel tussen de Brabantse Wal en het Markiezaatsgebied. Het gebied speelt ook een belangrijke rol bij het bergen van water voor het zuidelijk deel van Bergen op Zoom.
Provincie:
Tag(s):