maandag, 18. februari 2008 - 10:21

ParaGamesBreda wint de Guus Zoutendijk Prijs

Breda

Stichting ParaGamesBreda heeft onlangs in de Galgenwaard Utrecht de Guus Zoutendijk prijs ontvangen. De Guus Zoutendijk Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een sportvereniging, sportstichting, een persoon of groep personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de stimulering en ontwikkeling van de sport voor mensen met een beperking of chronische aandoening.

Er waren elf mededingers voor de prijs, waarvan er uiteindelijk drie nominaties overbleven.

De jury prees de doelstelling, publiciteit en de professionalisering van de Stichting ParaGameBreda. Een delegatie van het bestuur en een van de ambassadeurs van de ParaGamesBreda; Jack van Oosterhout, waren bij de bekendmaking en uitreiking aanwezig.

De prijs bestaat uit een wisseltrofee, een blijvende trofee en een geldbedrag en betekent landelijke erkenning voor de ParaGamesBreda

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de ParaGamesBreda 2009 begonnen. Deze worden gehouden op 9, 10 en 11 oktober.

Zoutendijk was jarenlang voorzitter van NebasNsg, een Nederlandse organisatie voor gehandicaptensport. Op 28 juni 2003 trad hij af als voorzitter. Hij werd toen tot erelid benoemd. Wegens zijn verdiensten voor de gehandicaptensport werd de Guus Zoutendijkprijs ingesteld.
Provincie:
Tag(s):