dinsdag, 15. juli 2008 - 22:49

Parcours RedBull Air Race door burgemeester goed bevonden

Rotterdam

Op 14 juli kreeg burgemeester Opstelten een uitgebreide uitleg over de Red Bull Air Race van CEO Bernd Loidl. Ook bezocht hij Katendrecht waar men druk bezig is met het opbouwen van tribunes en op het water drijvende pontons. het evenement vind komend weekend plaats.

De burgemeester vond het goed om, evenals bij de eerste editie van het evenement, langs te komen om alles van te voren te bekijken. "Het is een check, een dubbelcheck als het gaat om de veiligheid", aldus Ivo Opstelten. Het is ook voor die veiligheid dat het nodig is dat er maatregelen zijn genomen, zoals het afzetten van straten.

Wat de burgemeester betreft kan de vergunning worden afgegeven. "Ik ben onder de indruk en heb er alle vertrouwen in", zei hij. De burgemeester heeft ook een uitnodiging gekregen om zelf aan boord te stappen van een van de vliegtuigen. Deze sloeg hij af: "Het is beter dat ik met beide benen op de grond blijf."

Volgens de huidige wetgeving in Nederland is tweezijdig publiek bij vliegshows niet toegestaan. Daarom kan het publiek de Red Bull Air Race alleen vanaf de noordzijde bekijken. Aan de zuidkant van de maas (Kop van Zuid, Katendrecht en Charloisse Hoofd) mag dientengevolge geen publiek staan bij de trainingen en tijdens de racedagen zelf. Inmiddels zijn de daartoe bestemde zichtbelemmerende hekken geplaatst. De hekken zijn zodanig geplaatst dat er doorgang is gegarandeerd op het moment dat er niet wordt gevlogen.

Voor de scheepvaart gelden tijdens de trainingen en de wedstrijd ook een aantal beperkingen, scheepvaartregulaties en stremmingen op de Nieuwe Maas. Zie hiervoor de bekendmakingen aan de scheepvaart Nr 085/2008 en Nr. 86/2008.
Provincie:
Tag(s):