zaterdag, 20. december 2008 - 17:38

Parkeergarage in Tilburg dicht na scheuren in parkeervloeren

Tilburg

De parkeergarage Pieter Vreedeplein in Tilburg gaat met ingang van zaterdag 20 december voor onbepaalde tijd dicht omdat in de parkeervloeren scheuren zijn geconstateerd. Dit maakt de gemeente Tilburg bekend.

De ontwikkelingsmaatschappij Pieter Vreedeplein CV heeft meteen een onderzoek ingesteld. Er is inmiddels ook een contra-expertise uitgevoerd. Omdat nog niet geheel duidelijk is wat het mogelijke effect van de scheurvorming is, wordt besloten de parkeergarage uit voorzorg met ingang van zaterdag 20 december te sluiten. Het is nog niet bekend hoe lang de parkeergarage gesloten blijft. Het gaat enkel om de vloer in de garage en heeft geen invloed op het verdere complex. Momenteel is de gemeente bezig om winkeliers, bewoners en andere betrokkenen bij het plein op de hoogte te stellen van de sluiting.

Parkeergarage Pieter Vreedeplein is 19 maart 2008 in gebruik genomen en heeft 776 plaatsen. De gemeente treft voorzieningen zodat mensen hun auto met ingang van zaterdag op een andere plek kunnen parkeren. In en rond het centrum van Tilburg zijn naast het Pieter Vreedeplein nog zes parkeergarages met in totaal 2758 plekken. Verder zijn er in de nabijheid van de Tilburgse binnenstad nog zeven parkeerterreinen.
Provincie:
Tag(s):