maandag, 30. juni 2008 - 16:54

Partij wapens uit woning gehaald

Cuijk

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een partij wapens en munitie uit een woning aan de Saffierdreef gehaald. Agenten gingen de woning binnen omdat de voordeur open stond en op roepen niet werd gereageerd. Er bleek niemand thuis. In de woning trof men diverse soorten munitie en wapens aan.

Er werden onder andere een karabijn en een gaspistool in beslag genomen. Tevens vond men enkele illegale messen en een ploertendoder. Een gedeelte van de wapens bleek niet vergunningplichtig. Deze zal de 56-jarige eigenaar vermoedelijk terug krijgen.

Maandagochtend deed de afdeling bijzondere wetten van de politie nog aanvullend onderzoek omdat ook enkele kluizen in de woning aanwezig waren. Daarin lagen in elk geval nog een handvuurwapen en munitie. Dit werd ook in beslag genomen.

De verdachte bleek in het verleden wel in het bezit te zijn geweest van een wapenvergunning. Hij had echter de wapens niet weg gedaan, zoals wettelijk verplicht, nadat zijn vergunning was verlopen. Overigens had hij niet voor alle wapens vergunning gehad. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):