maandag, 17. maart 2008 - 10:56

Pas op! Er kan nog een ambulance komen

Heerenveen

Op het moment dat de ambulancedienst bij een hartaanval wordt ingeschakeld, komen vrijwel altijd twee ambulancewagens ter plaatse. Dit gebeurt omdat de kwestie tijd hier vaak van levensbelang is. De ambulance die als tweede aankomt kan het slachtoffer, na stabilisatie, direct naar het ziekenhuis brengen zonder dat de uitgepakte apparatuur eerst weer moet worden ingeruimd.

Echter, op het moment dat twee ambulances met zwaailicht op vlak achter elkaar rijden, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Dit was zondagochtend ook het geval op de K.R. Poststraat in Heerenveen.

Twee uitgerukte ambulances, met zwaailicht en sirene, naderden de stoplichten. Een 75-jarige automobilist uit Zwaagwesteinde verleende de ambulance voorrang, maar zag de tweede over het hoofd. De man trok op en kwam met de tweede ambulance in botsing.

De man uit Zwaagwesteinde en de bestuurster van de ambulance raakten gewond. De twee slachtoffers werden ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Bureau Verkeersongevalanalyse stelde een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):