woensdag, 7. mei 2008 - 22:26

Pasgeboren nijlpaardje aan de fles

Emmen

Woensdagmiddag is besloten één van de zondag geboren tweeling nijlpaardjes in Dierenpark Emmen bij zijn moeder weg te halen om hem met de fles groot te brengen. Dinsdag was het nog zo, dat beide nijlpaardjes achter moeder Jetje aanliepen als moeder in het water liep of juist weer aan land ging. Woensdagmiddag bleef de kleinste van de twee liggen en kwam niet meer aan drinken toe.

Om te voorkomen dat Jetje zo onrustig zou worden dat ook het andere jong niet meer zou kunnen drinken, is het zwakkere jong bij moeder weggehaald. Achter de schermen heeft hij inmiddels tweemaal met succes de fles gekregen. Voorlopig blijft hij van de kudde gescheiden om eerst goed aan te sterken. Hij zal vervolgens zo spoedig mogelijk weer bij (een deel van) de kudde gebracht worden om daar verder met de fles grootgebracht te worden.

Inmiddels is bekend geworden wat het geslacht is van beide nijlpaardjes en hebben ze ook een naam gekregen. Het jong dat bij moeder is gebleven, is een meisje en heet Hasana, Afrikaans voor: Eerstgeborene van een tweeling. Het nijlpaardje dat nu apart zit, is een jongetje en heet Odongo, Afrikaans voor: Tweede van een tweeling.

Met ingang van woensdag is de stal van de nijlpaarden vanaf 11.30 uur voor bezoekers geopend, waar zij Jetje en Hasana kunnen bewonderen.
Provincie:
Tag(s):