donderdag, 12. juni 2008 - 18:55

Passagier overlijdt na ongeval op A15

Een 29-jarige inwoner van Roosendaal is woensdagavond in een ziekenhuis in Nieuwegein overleden aan de gevolgen van een ongeval op de A15 ter hoogte van Meteren. De man zat als passagier in een busje dat in botsing kwam met een vrachtwagen.

Omstreeks 16.30 uur botste een 20-jarige inwoner van Roosendaal met een bestelbus achterop een vrachtauto. Deze bestuurder en de bijrijder waren in eerste instantie opgenomen in een ziekenhuis in Tiel. De passagier achterin was opgenomen in een ziekenhuis in Nieuwegein. Hij overleed in de loop van de avond aan zijn verwondingen.

Op het moment dat de politie bij het ziekenhuis in Tiel aankwam waren de bestuurder en de bijrijder naar huis. De bestuurder is thuis in zijn woning aangehouden en in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De bestuurder is vermoedelijk de macht over het stuur verloren en daarbij met zijn auto vanaf de linker rijstrook tegen een vrachtauto op de rechter rijstrook gereden.

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten en de politie Gelderland Zuid stellen een onderzoek in naar het ongeval.
Provincie:
Tag(s):