donderdag, 4. september 2008 - 23:36

Paul de Leeuw: "Politiek bemoei je niet met mijn salaris"

Bussum

VARA-presentator Paul de Leeuw heeft donderdag uitgehaald naar politici die zich bemoeien met zijn salaris. Dit deed de Leeuw tijdens het jaarlijkse Omroepcongres in Bussum.

Daar waren omroepbazen, waaronder de directeur van de publieke omroep, in gesprek met kamerleden Slob van de Christen Unie en Van Dam van de Partij van de Arbeid.

Tijdens deze bijeenkomst werd o.a gesproken over salarissen van Tv-presentatoren. Toen de vraag werd gesteld of presentatoren aan de Balkenende-norm (189.000 euro) gehouden moeten worden stond Paul de Leeuw die op de tribune zat op.

Hij antwoordde dat hij liever niet wil dat de politiek zich met zijn salaris bemoeit. "Ik heb een specifiek talent en u kunt daar mijn salaris niet van bepalen. Ik werk hard, heb mijn hart verpand aan de publieke omroep en maak maatschappelijk relevante programma’s met een gezond verstand. En ik ben heel goed.''

Paul de Leeuw zijn jaarsalaris wordt door het blad Quote geschat op 650.000 euro.

De SP vindt net als de CU en de PVDA dat Paul de Leeuw teveel verdient omdat de publieke omroep wordt betaald van belastinggeld.
Categorie:
Tag(s):