zondag, 26. oktober 2008 - 11:12

Pay-Day Midden en West Brabant

Breda

In het kader van het 60 jarig bestaan van de Vrijwillige Politie hielden de vrijwilligers van het korps Midden en West Brabant zaterdag 25 oktober 2008 een zogenaamde Pay-Day. De actie was gericht tegen wanbetalers en personen die hun celstraf trachten te ontlopen.

Zestig vrijwilligers gingen zaterdag op pad door de gehele regio Midden en West Brabant (Tilburg, Breda, Bergen op Zoom, Oosterhout). Daarbij werd in totaal voor ruim € 8.000 aan openstaande geldboetes geïncasseerd.

Vier personen werden aangehouden en ingesloten omdat zij hun openstaande boete niet konden of wilden betalen. Ook werd er vier keer een wielklem om het voertuig van een gesignaleerde gelegd om op die manier de auto buiten gebruik te stellen. Drie van de 4 betaalden daarna de openstaande boete. Uiteindelijk is één personenauto getakeld en daarmee daadwerkelijk buiten gebruik gesteld. Er was dus opvallend veel “blauw� op straat. Temeer omdat op de adressen waar iemand de 1e keer niet thuis was gedurende de avond voor een 2e keer bezocht werd.
Provincie:
Tag(s):