woensdag, 12. maart 2008 - 9:04

Pendelbus voor voetgangers Oost-Souburg

Tijdens de treinloze maand is de spoorwegovergang in Oost-Souburg twee keer een week afgesloten wegens werkzaamheden. De gemeente
Vlissingen zet een pendelbus in om voetgangers en minder validen van de ene naar de andere kant van de overweg te brengen.

Wethouder Rob van Dooren heeft dit namens het college van B&W van Vlissingen in onderhandeling met ProRail bepaald. ProRail draagt bij in de kosten.

De gemeente Vlissingen is sinds eind januari in overleg met ProRail, BAM Rail, NS en de Provincie over de werkzaamheden aan het spoor en de gevolgen daarvan voor met name de inwoners van Oost- en West-Souburg. Zodra duidelijk werd dat de overweg aan het Draaibrugpad twee keer een week afgesloten moest worden, heeft de gemeente alles op alles gezet om een oversteek over het spoor mogelijk te maken.

Uiteindelijk is één argument voor de gemeente doorslaggevend geweest om toch akkoord te gaan met de sluiting. ProRail kan de veiligheid op en rond het spoor niet garanderen wanneer er een passage gemaakt wordt. Het college van B&W wil niet dat haar inwoners iets zou kunnen overkomen bij oversteekpogingen. Veiligheid gaat boven alles.

De afsluiting van de overweg vindt plaats van dinsdag 25 maart 15.00 uur tot en met maandag 31 maart 23.00 uur en van vrijdag 11 april 07.00 uur tot en met vrijdag 18 april 23.00 uur. Gratis bus van 07.00 – 19.00 uur

De Draaibrug over het Kanaal door Walcheren blijft toegankelijk voor langzaam verkeer. Voor fietsers wordt een omleiding ingesteld over de Sloebrug. Voetgangers en minder validen kunnen gratis gebruik maken van de pendelbus, die van 07.00 tot 19.00 uur elke twintig minuten rijdt.

Volgende week is er meer informatie beschikbaar over o.a. de opstapplaats van de pendelbus.

De gemeente neemt bovendien extra maatregelen, omdat de verkeersdrukte in Souburg zal toenemen doordat de NS de treinreizigers met bussen gaat vervoeren.

Zo worden de Bermweg, Spoorstraat en Burgemeester Stemerdinglaan ingericht als 30 km/u zone. De dynamische snelheidssignalering, die nu nog in de Gravestraat, wordt tijdelijk naar Souburg verplaatst. Tevens zal de gemeente de besturen van de basisscholen vragen aandacht te besteden aan het extra verkeer dat door Souburg gaat.

ProRail en de gemeente evalueren na de eerste week van de afsluiting over de genomen maatregel, zodat er mogelijk nog aanpassingen gedaan kunnen worden voor de tweede afsluiting.
Provincie:
Tag(s):