woensdag, 11. juni 2008 - 21:45

Percy Sledge naar Zwolle

Amsterdam

Zwolle kan zich opmaken voor een uniek concert van de Amerikaanse Soullegende Percy Sledge. De man die zich onsterfelijk maakte met miljoenenhits als When A Man Loves A Woman en Take Time To Know Her staat op 27 juni in de IJsselhallen Zwolle.

Percy Sledge was in de late jaren zestig een sleutelfiguur in de ontwikkeling van de zwarte soul uit het Diepe Zuiden van de Verenigde Staten en is nog altijd actief op het platenfront.

Sledge begon zijn carrière begin jaren zestig als zanger van the Esquire Combo, maar op advies van de plaatselijke disc jockey Quin Ivy ging hij in 1966 op de solotoer. En met succes. Zijn eerste single When A Man Loves A Woman werd meteen een megahit. Ook de volgende platen Warm And Tender Love, It Tears me Up en Take Time To Know Her haalden moeiteloos de hoogste regionen van de hitlijsten en daarmee was de naam Percy Sledge voorgoed gevestigd.

Tegenwoordig doet Slegde het wat kalmer aan, maar hij is nog lang niet van plan om de showbusiness vaarwel te zeggen. En daarmee houdt hij de fakkel van andere soullegendes als Otis Redding, Sam Cooke en Wilson Pickett nog wel een tijdje brandend. Overigens heeft Slegde altijd een brede muzikale visie gehad. Want zo stond hij open voor andere genres en prijkten er door de jaren heen ook countrynummers van mensen als Charlie Rich, Kris Kristofferson en Steve Earle op zijn repertoire.
Categorie:
Tag(s):