maandag, 4. augustus 2008 - 18:29

Perez niet meer welkom bij Ajax

(Elfvoetbal) Kenneth Perez mag vertrekken bij Ajax. De Deense middenvelder komt niet voor in de plannen van trainer Marco van Basten en is teruggezet naar het beloftenelftal van de Amsterdammers. Ook Jurgen Colin, die onlangs nog zijn contract verlengde, Laurent Delorge en Albert Luque zijn niet langer welkom bij de A-selectie van Ajax. De club is bereid om het viertal spelers, dat allen een doorlopend contract heeft, te laten gaan.

Perez staat pas sinds enkele maanden onder contract bij Ajax. In de winter werd de spelmaker nog teruggehaald van PSV, maar na de komst van Ismaïl Aissati is Perez overbodig geworden in de ArenA. Kennedy Bakircioglü, Leonardo, George Ogararu en Dennis Rommedahl mogen nog wel met de A-selectie meetrainen, maar hebben te horen gekregen dat zij niet tot de eerste achttien behoren. De kans op speelminuten is voor deze spelers dus behoorlijk klein.

Ajax heeft nu een selectie van 28 spelers, die nog altijd teruggebracht moet worden tot een groep van 24 man. Bovendien willen de Amsterdammers nog een nieuwe verdediger aantrekken, die het gat moet opvullen dat John Heitinga heeft achtergelaten.

"We zijn nu drie weken bezig en daarin hebben alle spelers kansen gekregen", laat Van Basten op de website van Ajax weten. "In sommige gevallen heeft dat tot nieuwe inzichten geleid en daarom hebben we vandaag duidelijkheid gegeven aan een groep spelers. De transfertermijn sluit aan het einde van de maand en we verwachten dat er nog wel wat gaat gebeuren met een aantal spelers van ons."
Categorie:
Tag(s):