donderdag, 8. mei 2008 - 22:07

Personeel Menzies mag staken op Schiphol

Schiphol

De aangekondigde staking voor vrijdag bij bagage- en passagierafhandelaar Menzies op Schiphol is doorgegaan. De president van de rechtbank Utrecht heeft donderdag in een kort geding bepaald dat er mag worden gestaakt door het personeel.

Menzies Aviation had de vakbonden FNV en De Unie voor de rechter gedaagd, nadat de CAO-onderhandelingen waren vastgelopen en de bonden een algemene staking hadden aangekondigd die vrijdagochtend om 0.00 uur ook is begonnen.

De rechter oordeelde dat de personeelsleden van Menzies hun stakingsrecht mogen uitoefenen. De rechter onderkende dat Menzies, passagiers en het luchtverkeer in het algemeen hinder ondervinden van de acties, maar op dit moment is niet aannemelijk geworden dat die van een ontoelaatbare omvang is.

De werknemers van Menzies Aviation leggen het werk neer in hun strijd voor een betere cao. FNV Bondgenoten wil een loonsverhoging van 3,5 procent, terwijl Menzies niet meer dan 1,5 procent wil bieden. Omdat de directie niet heeft gereageerd op een ultimatum, hebben de leden besloten te gaan staken. Hierop spande Menzies een kort geding aan. De rechter heeft nu bepaald dat de staking door mag gaan.

Het is nog onduidelijk wat de gevolgen van de staking zullen zijn voor Schiphol-passagiers. Waarschijnlijk zullen er diverse vertragingen optreden, onder andere bij het inchecken, afhandelen van bagage en begeleiden van vliegtuigen naar de pier.
Provincie:
Tag(s):