donderdag, 9. oktober 2008 - 18:27

Personeel supermarkt bedreigd

Apeldoorn

De politie stelt een onderzoek in naar een geweldsincident dat zich onlangs heeft voorgedaan bij een supermarkt aan het Korianderplein in Apeldoorn. Op woensdag 8 oktober vond een tweede incident plaats en hierbij werd een 14-jarige Apeldoorner aangehouden. Twee bij het incident betrokken tieners zijn donderdag aangehouden.

De politie kreeg rond 16.15 uur een melding dat medewerkers een 16-jarige Apeldoorner in het kantoor ophielden omdat hij onlangs een medewerker van de supermarkt had mishandeld. Terwijl een agent aanrijdend was, bleek de jongen zich dreigend ten opzichte van het personeel te hebben opgesteld, waarna men hem liet gaan.

Bij de komst van de agent stond de jongen met twee kameraden achter de winkel en werd aangesproken. De 16-jarige gedroeg zich zo agressief ten opzichte van de agent dat hij pepperspray gebruikte om hem op afstand te houden. Hierna gingen de drie jongens er vandoor.

Met hulp van het winkelpersoneel kon één verdachte worden aangehouden. De andere twee zijn donderdag aangehouden en de politie stelt een onderzoek. Over de afhandeling zal contact met het openbaar ministerie in Zutphen worden opgenomen.
Provincie:
Tag(s):