maandag, 18. februari 2008 - 22:14

Peter Lusse leert Trudy Labij dansen

Lelystad

Woensdagavond 20 februari zijn Peter Lusse, onder andere bekend van de komedie 'Vrienden voor het leven', en Trudy Labij samen te zien in het toneelstuk 'Zes danslessen in zes weken'.
‘Zes danslessen in zes weken’ is een tragikomedie die helemaal aansluit bij de trends van deze tijd. Toch schreef Richard Alfieri dit toneelstuk al enkele jaren voor half Nederland zich vergaapte aan tv-programma’s als ‘Sterren dansen op het ijs’ en ‘Dancing With The Stars’. Twee toneelsterren, Trudy Labij en Peter Lusse, spelen een koppel dat zes weken tot elkaar is veroordeeld. Zij is een 72-jarige weduwe die danslessen aan huis neemt om de eenzaamheid te verdrijven, hij een uitgerangeerde dansleraar. Tijdens de lessen ontwikkelt zich een bijzondere band.

Nominatie
‘Zes danslessen in zes weken’ is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs, dé prijs waarbij het publiek uiteindelijk bepaalt welk toneelstuk het beste van het jaar is. Ook dit seizoen kan het publiek weer zijn stem uitbrengen op de genomineerde voorstellingen. Op speciale stemavonden in het land geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer tussen de 1 en 10. Per voorstelling vinden twee stemavonden plaats. Waardeert het publiek een voorstelling met een 8,1 of hoger, dan is deze genomineerd. De gemiddeld hoogst gewaardeerde voorstelling wint de Toneel Publieksprijs 2007-2008. De winnaar ontvangt een geldprijs en een pakket promotiemateriaal. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 14 september 2008 in de Stadsschouwburg Amsterdam.
Kaarten voor voorstellingen in de Agora zijn te bestellen op www.agora-lelystad.nl of bij de theaterkassa (Agorabaan 12) op ma t/m za van 11 – 15 uur. Telefonisch reserveren (max. 1 week van tevoren) op 0320 – 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang. Voor een compleet avondje uit kunt u eten in theaterrestaurant Applaus (0320-339248).
Provincie:
Tag(s):