woensdag, 12. november 2008 - 9:44

Peter Velthuis ontvangt 'de Innoveer'

Groningen

Voor de vierde keer is dinsdag 11 november ‘de Innoveer’ uitgereikt, de jaarlijkse prijs voor de meest innovatieve docent van de Hanzehogeschool Groningen. Dit keer viel de eer te beurt aan de heer Peter Velthuis, docent aan het Instituut voor Facility Management.

Peter Velthuis krijgt deze prijs als initiator van de wandeling Tocht om de Noord. Met meer dan honderd van zijn studenten organiseerde hij ook weer dit jaar niet alleen de route, maar ook allerlei bijzondere culturele activiteiten in de doorkomstplaatsen.

De Tocht om de Noord is een wandeling van ‘Lauwerszee tot Dollard tou’ door maar liefst 24 Groningse wierdendorpen. In elk van deze dorpen beleven de deelnemers een avontuur: de ene keer een doolhof, dan weer een interactief Gronings wagenspel of de mogelijkheid een wandeling te maken door de magen van een Groningse blaarkop. Maar ook culturele belevenissen blijven niet achterwege op de 77 kilometer lange route.

De Innoveer is een jaarlijkse prijs voor de meest innovatieve docent van de Hanzehogeschool Groningen is in het leven geroepen om vernieuwingen in het onderwijs te stimuleren en docenten te belonen voor een idee, activiteit of werkwijze die zij het voorafgaande studiejaar ingevoerd hebben. De prijs bestaat uit € 5.000,-- en een kunstwerk.
Provincie:
Tag(s):