donderdag, 25. september 2008 - 10:12

Peugeot BIPPER VAN of the Year 2009

Breukelen

Op 23 september 2008 heeft de Peugeot BIPPER, voorafgaand aan de 62e IAA van Hannover, de International VAN of the Year prijs 2009 in ontvangst genomen. De BIPPER kreeg van de jury maar liefst 112 punten toegekend. De tweede plaats met 70 punten was voor de nieuwe Peugeot PARTNER.

Peugeot nam al eerder deze prijs in ontvangst met de BOXER in 1995, de PARTNER in 1997, en vorig jaar nog won de EXPERT de 1e prijs. PSA Peugeot Citroën en FIAT ontwikkelen al jaren gezamenlijk lichte bedrijfsauto’s. De jongste telg, de BIPPER, wordt geproduceerd in Turkije in partnership met TOFAS.

De jury heeft vooral de originaliteit van dit nieuwe concept willen onderstrepen: de BIPPER is een compacte en wendbare lichte bedrijfswagen, die met zijn geoptimaliseerd laadvolume (tot 2,5 m3) en nuttig laadvermogen (tot 635 kg) tal van toepassingsmogelijkheden heeft.

De prijs is ook een beloning voor de uitermate sympathieke stijl, met krachtige en afgeronde lijnen, en voor een uitgesproken persoonlijkheid. Nog een overtuigend argument voor de juryleden was zeker ook het lage verbruik alsmede de geringe CO2-uitstoot: (4,5l/100km resp. 119 g CO2/km bij gecombineerd gebruik met de 1.4l HDi). Op dynamisch gebied is de jury onder de indruk van de comfortabele elektronisch bediende versnellingsbak en de prettige wegligging.

De Peugeot BIPPER, geproduceerd in Bursa (Turkije) is vanaf december 2007 op de markt als bestelauto en is op het overgrote deel van de Europese markt en in Turkije beschikbaar. De BIPPER Tepee personenauto is sinds afgelopen zomer in een beperkt aantal landen leverbaar. De productiecapaciteit bedraagt jaarlijks 50.000 exemplaren.

Op het gebied van bedrijfsauto’s beschikt Peugeot nu over een jong en compleet aanbod: De BOXER werd vernieuwd in 2006 en de EXPERT in 2007. Dit voorjaar kwam de nieuwe PARTNER op de markt, naast de PARTNER Origin die nog volop in productie is. De compacte BIPPER, “International Van of the Year 2009� maakt het plaatje compleet.
Categorie:
Tag(s):