zondag, 17. augustus 2008 - 15:11

Pick-up rijdt door garagepoort

Maastricht

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een onbemande pickup wagen door een sectionaal poort van een woning aan de Bovenstraat in Maastricht gereden. Het voertuig raakte daar een geparkeerde auto.

De eigenaar van de wagen, een 58-jarige Maastrichtenaar, verklaarde dat hij met zijn auto in de richting van Borgharen reed toen een ander voertuig hem inhaalde. Die automobilist probeerde de Maastrichtenaar te laten stoppen, wat hij niet wilde omdat hij een en ander niet vertrouwde. Hij verloor de auto uit het zicht, maar zag hem bij het kermisterrein aan de Bovenstraat weer staan. Om de bestuurder aan te spreken blokkeerde hij met zijn auto de uitrit. Hierop kwamen er twee verdachten uit de auto, waarbij een van hen de Maastrichtenaar uit zijn auto trok en er een schermutseling ontstond. De tweede verdachte liep naar de pick up wagen toe en bracht die in beweging door de automatische versnellingsbak in 'drive' te zetten.

Het lukte de Maastrichtenaar niet meer om zijn auto te laten stoppen. Deze reed door de poort heen en kwam daar tot stilstand waarbij hij de in de garage staande auto ook beschadigde. De twee verdachten reden er vandoor.
Provincie:
Tag(s):