maandag, 21. april 2008 - 16:19

Piloot/stewardess gezocht bij Aviodrome

Lelystad

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad organiseert in de meivakantie, van 26 april t/m 5 mei, speciaal voor kinderen “piloot/stewardess gezocht�! Voor alle kinderen vanaf 12 jaar, die interesse hebben in het beroep piloot of stewardess, geven piloten van een professionele vliegschool informatie over de opleiding tot het beroep van piloot en stewardess. Kinderen kunnen dan zelf ook hun eerste échte vliegles nemen

Echt vliegen: voor kinderen t/m 16 jaar

Kinderen die geïnteresseerd zijn in de luchtvaart, kunnen al hun vragen stellen aan professionele piloten van de vliegschool Special Air Services, die daarvoor van het vliegveld Teuge naar de Aviodrome komen. Zij hoeven zich hier vooraf niet voor aan te melde
Serieuze jeugdige kandidaten voor het beroep van piloot krijgen de kans om als een echte co-piloot achter de stuurknuppel van een Cessna te kruipen. Dit tweepersoons sportvliegtuigje staat ‘ready for take-off’ op een aantal speciale kinderproefvlieglesdagen, waaronder 30 april. Na een les op de grond, waar ze van alles leren over de werking van de roeren en de stuurknuppel, mogen ze voor € 90,- instappen en met een professionele vlieginstructeur wegvliegen. Ouders worden daarbij overigens niet vergeten: desgewenst mogen zij met hun kind meevliegen. Vooraf reserveren via www.aviodrome.nl is noodzakelijk.

‘Pilotentestcentrum'

Tijdens de meivakantie zijn er voor kinderen ook nog andere educatieve luchtvaartactiviteiten in de Aviodrome. Zo kunnen de kinderen t/m 12 jaar deelnemen aan het testen van talenten in het ‘pilotentestcentrum’. Hier kunnen de kinderen kijken of ze geschikt zijn voor het beroep van piloot.

Natuurlijk kunnen alle bezoekers ook gewoon de expositie bekijken, deelnemen aan de kinderactiviteit vliegtuigvouwen en een kijkje nemen in verschillende vliegtuigen en luchtvaartgebouwen, zoals in de Jumbojet en de Vertrekhal van Schiphol uit 1928.

Voor meer informatie over Aviodrome kunnen belangstellenden contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25. ct.p.min) of via de website www.aviodrome.nl.

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is dagelijks voor bezoekers geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Aviodrome is op maandagen gesloten, met uitzondering van de maandagen tijdens alle schoolvakanties.
Provincie:
Tag(s):