donderdag, 17. januari 2008 - 9:07

Pilotenschool gaat 100 piloten 'leveren' aan Lufthansa

Maastricht

Het Duitse Lufthansa Cityline heeft aan Stella aviation academy gevraagd om 100 piloten op te leiden om de vliegtuigen van de maatschappij te vliegen. Lufthansa heeft net als andere maatschappijen te maken met een (dreigend) tekort aan piloten. Totaal verwacht Stella aviation academy komend jaar - verspreid over drie locaties (Maastricht Aachen Airport, Teuge Airport en Airport Eelde) - 500 piloten op te leiden. Daarmee is de pilotenopleiding veruit de grootste van Nederland.

Evert-Jan Hilgeman, directeur van Stella aviation academy is verheugd met de opdracht van Lufthansa: "In de luchtvaartsector geven we geen baangaranties af. Maar door intensieve samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld Lufthansa kunnen we onze leerlingen wel een goed beeld geven van de carrièremogelijkheden. Wij proberen onze leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden met het vinden van een baan. In de praktijk heeft iedereen op dit moment een baan gevonden. Hij vervolgt: "Onze Academy biedt piloten de Airline Transport Pilot Licence (ATPL). Ook leiden wij op voor een zogeheten 'Type Rating'; dit gebeurt in samenwerking met vliegtuigbouwer Boeing. Met deze - bij luchtvaartmaatschappijen zeer gewenste - aantekening kan de leerling ook meteen aan de slag. In het geval van het Duitse Lufthansa komt daar nog een Deutsche Luft und Raumtefahrt (DLR) onderzoek bij, een capaciteiten en psychotechnisch onderzoek. Dit onderzoek heeft tot gevolg dat het aannamebeleid als zeer zwaar kan worden betiteld. Het is daarom ook een eer dat Lufthansa onze school erkent en de kwaliteit weet te waarderen."

Hilgeman: "Vliegtuigfabrikant Boeing ziet markt voor 28.600 nieuwe verkeersvliegtuigen tot 2026. De vraag naar piloten groeit dan evenredig mee. Onze ambitie is het om het aantal leerlingen (verspreid over de drie vestigingen) 'op te voeren' naar 500 per jaar. Afgestudeerden van de Stella aviation academy zijn verkeersvlieger bij luchtvaartmaatschappijen als Lufthansa, Condor, Transavia.com, VLM, Ryanair, KLM en Easyjet."
Categorie:
Tag(s):