zaterdag, 31. mei 2008 - 18:53

Pinkpop 2008 van start

Landgraaf

Sinds vrijdagmiddag is met enige vertraging het driedaags Pinkpopfestival van start gegaan. De opening werd gedaan door DJ Giel Beelen die symbolisch de stropdas van staatssecretaris Frans Timmermans van Economische Zaken doorknipte. Daarna mocht SAT2D de spits afbijten en Pinkpop muzikaal openen. De eerste Pinkpopdag werd afgesloten door Metallica.

Timmermans was dit jaar bij de opening aanwezig, omdat Pinkpop in het teken staat van Europa. Ook festivaldirecteur Jan Smeets benadrukte dat muziek de Europese grenzen doet verdwijnen. “Muziek zorgt voor verbroedering en slecht alle grenzen, ook de Europese. Dat is de reden dat Pinkpop dit jaar in het teken staat van Europa�, aldus Smeets.


Het festival is nagenoeg uitverkocht, meldt de organisatie. Buro Pinkpop heeft dit jaar voor het eerst in haar bestaan het traditionele Pinksterweekeinde ingeruild voor een weekend dat beter aansluit bij de overige festivals in Europa. Pinkpop heeft daardoor een grote schare aan grote en populaire artiesten kunnen aantrekken voor de 39e editie van het festival.
Provincie:
Tag(s):