donderdag, 25. september 2008 - 23:34

Pittoresk Urk krijgt eigen navigatiesysteem

Urk

Het Delftse bedrijf Navigatiestemmen.nl biedt bezitters van een navigatiesysteem de mogelijkheid om diverse leuke en bijzondere stemmen te downloaden en te installeren als navigatiestem op hun navigatiesysteem. .

Op deze manier wijzen inmiddels diverse bekende Nederlanders gebruikers van een navigatiesysteem de weg. Navigatiestemmen.nl presenteert nu ook een unieke navigatiestem in het Urker dialect.

Op Urk, het eiland van nog geen 12km2, heeft men behoefte aan een navigatiestem in eigen dialect. Dit zegt Peter Klaaysen: "Een eiland met een eigen volkslied, de grootste visafslag van Nederland en een krater op Mars vernoemd naar ons Urk: natuurlijk hebben wij nu ook een navigatiestem nodig in onze eigen taal". Het Urker dialect wordt nog op Urk door iedereen gesproken.

Peter Klaaysen, zelf Urker in hart en nieren en presentator bij Urk FM, vond het tijd dat ook iedereen de weg gewezen kan worden in het eigen dialect.

Zo sprak hij, in samenwerking met Navigatiestemmen.nl, een navigatiestem in om niet alleen Urkers de juiste weg te wijzen. "De navigatiestem is niet alleen bedoeld voor mensen die op Urk wonen, maar ik wil graag ook anderen uitnodigen om kennis te maken met ons gastvrije Urk", zegt Klaaysen.

Navigatiestemmen.nl brengt sinds februari 2006 stemmen op de markt voor gebruik in navigatiesystemen. Inmiddels omvat de collectie van Navigatiestemmen.nl meer dan 60 verschillende stemmen.

Zo spraken Marijke Helwegen, Emile Ratelband, Kim Holland, Hans Kazàn, Maud Mulder, Clown Bassie, Ben Cramer en vele andere bekende Nederlanders een eigen navigatiestem in om gebruikers van navigatiesystemen een helpende hand te bieden de juiste weg te vinden.
Provincie:
Tag(s):