vrijdag, 7. maart 2008 - 18:55

'Plannen Cruijff te rigoureus'

(Elfvoetbal) Marco van Basten heeft bevestigd dat hij en Johan Cruijff van mening verschillen over de manier waarop Ajax het technische beleid zou moeten voeren. Dat doet de huidige bondscoach, die volgend seizoen hoofdtrainer is in Amsterdam, op de website van Ajax.

"Het klopt wat er in het persbericht staat. Wat Johan wilde doen met de jeugdopleiding van Ajax gaat mij te snel, het is me te rigoreus", aldus Van Basten. "Ik ben op zich niet ontevreden met hoe het nu gaat. Maar ik wil eerst bekijken hoe het zit, dat moet ik zelf ervaren en daarna wil ik het op mijn manier doen en in een verantwoord tempo."

Cruijff zei in een verklaring eerder het volgende: "Omdat ik de jeugdopleiding snel op het niveau wil hebben dat bij Ajax hoort, moet er drastisch ingegrepen worden. Ik heb daarvoor een duidelijk omlijnd plan gemaakt, maar mijn visie wordt niet gedeeld door de mensen die het uit moeten voeren."

De voorzitter van de Ledenraad van Ajax, Cor van Eijden, reageerde verrast: "Ik werd vanmiddag door Johan gebeld. Hij vertelde me dat hij vanochtend een gesprek had gehad met Marco en dat ze er niet uit zijn gekomen. Dus gaf hij ons de opdracht terug", zegt Van Eijden op de website van Ajax.
Categorie:
Tag(s):