vrijdag, 21. november 2008 - 14:35

'Plasterk steunt anti homo-kerken'

Amsterdam

Dagblad De Pers kopt vandaag dat minister Plasterk homo-genezers ondersteunt. Dit zou volgens de minister onjuist zijn. Minister Plasterk steunt met subsidie de orthodoxe organisatie RefoAnders (84.000 euro) en Onze Weg (50.000 euro). Deze organisaties erkennen dat homo’s voorkomen in christelijke kringen, net als elders. Wel is het inderdaad zo dat Refo Anders en Onze Weg tegen homoseks en -relaties zijn.

Minister Plasterk vindt dat geen reden om subsidie te weigeren.Mocht blijken dat deze organisaties, in tegenstelling tot wat zij zeggen, zich wel met ‘genezing’ bezighouden, dan trekt de minister de subsidies onmiddellijk in.

Het kabinet ondersteunt projecten die de bespreekbaarheid van homoseksualiteit in eigen kring bevorderen. Het gaat om projecten van homogroepen met een christelijke achtergrond, van vrijzinnig tot orthodox: De Kringen, het LKP samen met CHJC en ContrariO, RefoAnders en Onze Weg. De groepen en projecten hebben ieder een eigen visie, aanpak en bereik. De meeste groepen hebben geen moeite met seksuele relaties, de twee laatstgenoemden wel.
Categorie:
Tag(s):