dinsdag, 29. juli 2008 - 22:23

Plasterk vaart mee tijdens de Amsterdamse Gay Pride

Amsterdam

Minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vaart zaterdag 2 augustus mee tijdens de Amsterdamse Gay Pride met een boot van OCW. Dit heeft het ministerie van OCW dinsdag laten weten.

Als minister voor Emancipatie is hij die middag gastheer voor een uiteenlopend gezelschap van onder meer kabinetsleden, kamerleden, werknemersorganisaties, homo-organisaties, minderhedenorganisaties en prominente vertegenwoordigers uit de wereld van sport, cultuur en onderwijs. Naast minister Plasterk zal ook staatssecretaris Dijksma namens OCW acte de présence geven op de boot.

Met het meevaren wil de minister aandacht vestigen op de sociale acceptatie van homoseksuelen. De kabinetsboodschap ‘Gewoon homo zijn’ wordt tijdens de tocht door de Amsterdamse grachten onder de aandacht gebracht.

Met de vertaling van deze boodschap in het Engels, ‘Simply Gay’, wordt ook de internationale voorbeeldfunctie van Nederland op het gebied van homo-emancipatie uitgedragen. Als internationale gast zal de vice-voorzitter van de Europese homobelangenorganisatie ILGA, Deborah Lambillotte, aanwezig zijn.

De boot zal meevaren in een konvooi van koplopers op homo-emancipatiegebied zoals de gemeente Amsterdam, Den Haag, Leeuwarden, de politie, grote bedrijven en diverse maatschappelijke organisaties.

Het is voor het eerst dat vertegenwoordigers uit ‘politiek Den Haag’ zich als groep laten zien op één van de grootste homo-evenementen van ons land.
Provincie:
Tag(s):