dinsdag, 15. april 2008 - 12:27

Poederbrief bij Moskee Delfzijl

Delfzijl

Een medewerker en de voorzitter van de Moskee in Delfzijl meldden zich dinsdagmorgen rond 10.50 uur op het bureau van Delfzijl omdat zij een brief hadden gevonden met dreigende tekst. Hierover wilden zij met de politie van gedachten wisselen en gingen in een aparte ruimte in gesprek.

Tijdens dit gesprek haalde één van de mannen een zakje met poeder uit een tas die bij de brief ingevoegd zat. De agent vertrouwde het niet en startte de procedure verdachte objecten. Dit houdt volgens een woordvoerder van de politie in dat o.a. de brandweer en de GGD wordt ingeschakeld. Het poeder is verpakt door de brandweer en overgebracht naar een laboratorium voor onderzoek.

De woordvoerder van de politie laat weten, ‘Over de inhoud van de brief is nog niet veel bekend. Deze is goed verpakt en tot dat we weten wat voor poeder het is, kunnen wij niet aan die brief komen’.

De medewerker en de voorzitter van de Moskee hebben op het politiebureau gedoucht en hebben andere kleding gekregen. Tevens zijn zij door een GGD arts onderzocht. Rond 14.00 uur was het bureau weer open voor het publiek.
Provincie:
Tag(s):