zondag, 24. februari 2008 - 17:13

Poederbrief bij Pabo in Walsoorden

Hulst

Donderdag werd bij Postorderbedrijf Pabo aan de Walsoordensestraat te Walsoorden een poederbrief aangetroffen. Het bedrijf heeft de regiopolitie Zeeland van de vondst op de hoogte gebracht. Bij de vondst van poederbrieven behoren bepaalde procedures in acht te worden genomen, hetgeen dan ook is gebeurd.

Nadat de Regiopolitie had vastgesteld dat er geen bedreigingen waren geuit aan het adres van het bedrijf, zijn de deskundigen - op het gebied van gevaarlijke stoffen – van de brandweer aan de slag gegaan. Zij hebben een stofvergelijking gemaakt met stoffen die onderdeel kunnen zijn van een retourzending aan het bedrijf. Vastgesteld werd dat de betreffende brief geen poeder bevat dat kan worden herleid naar het bedrijf zelf.

De brandweer heeft vervolgens de brief inclusief de nabij gelegen post zorgvuldig ingepakt. De brief is door de Regiopolitie Zeeland officieel in beslag genomen. Deze wordt naar het laboratorium van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in Bilthoven gebracht en zal daar worden onderzocht.

Een klein gedeelte van de postkamer werd door de brandweer met plastic afgeplakt, zodat het bedrijf verder gewoon kon functioneren. Dit blijft zo totdat duidelijk is over wat voor soort poeder het gaat

De medewerkers van postkamer Pabo welke mogelijk in contact waren geweest met de brief, waren uit voorzorg ter plaatse gebleven. Zij werden voorzien van nadere instructies over hoe te handelen en waar waakzaam op te zijn. Daarna mochten ze ook huiswaarts keren.
Provincie:
Tag(s):