zondag, 4. mei 2008 - 16:28

Poging doodslag in Terneuzen

Terneuzen

Een 36-jarige man uit Axel heeft zondagmorgen aangifte gedaan van poging tot doodslag en zware mishandeling.Hij was in de nacht van zaterdag op zondag in een café aan de Nieuwstraat in Terneuzen. Tussen 03.15 en 03.45 uur ontstond in het café een opstootje waarbij een man ten val kwam en op de grond lag.

De Axelaar liep naar de gevallen man toe en raapte hem van de grond.Toen hij dit had gedaan zag hij vanuit zijn ooghoeken een andere man naar hem toestappen. Deze man sloeg hem met een kapot glas vol in het gezicht. De Axelaar werd o.a in zijn hals geraakt. Hij is, samen met politiemensen, naar de huisartsenpost gegaan waar hij is behandeld door een arts. De man heeft tussen de 15 en 20 hechtingen in zijn gezicht en hals.

De dader is meteen door de portiers het pand uitgezet. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de man gedroeg zich heel agressief tegen hen en liet zich slechts met de grootste moeite naar buiten dragen. Buiten is hij door agenten van de Zeeuwse politie aangehouden. Het betrof een man van 27 jaar oud, afkomstig uit Terneuzen.

Ook de man die op de grond was gevallen tijdens het opstootje is door de politie aangehouden, omdat hij agenten bedreigde en wilde slaan. Deze man is 23 jaar oud en afkomstig uit Zelzate. Beide aangehouden verdachten gingen erg tekeer tijdens hun aanhouding. De mannen zijn ingesloten in Torentijd.

De 27-jarige Terneuzenaar die de Axelaar in zijn gezicht heeft geslagen met het glas is in verzekering gesteld. De Zeeuwse agenten zijn nog volop bezig met het onderzoek. De 23-jarige Belg is zondagmiddag tegen half vier in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):