zaterdag, 16. februari 2008 - 12:38

Polen aangehouden na achtervolging door politie

Weert

In de nacht van woensdag op donderdag zijn twee Poolse mannen op de Ringbaan-Noord in Weert aangehouden na een wilde achtervolging die begon in Helmond. Een politieauto, die de weg blokkeerde, moest daarbij op het laatste moment wegrijden om te voorkomen dat hij werd aangereden, zo meldt de politie.

Agenten van de politie in Helmond zaten met hoge snelheid achter die auto aan omdat de bestuurder weigerde te stoppen. De politie Limburg-Noord werd, omstreeks drie uur, eveneens gewaarschuwd. Op de Randweg Zuid in Nederweert zag een surveillance de auto met hoge snelheid aankomen. De achtervolging werd samen met de politie Brabant Zuid-Oost vervolgd en een andere patrouille blokkeerde even verderop de Randweg Zuid.

Aangezien de auto met hoge snelheid aan kwam rijden verplaatste deze patrouille op het laatste moment de politieauto. Op de Ringbaan Noord reed de auto een vluchthaven in. Daar wisten de agenten de bestuurder en de bijrijder aan te houden. Onderzoek wees uit dat de 26-jarige bestuurder onder invloed was van marihuana en alcohol. Bovendien was zijn rijbewijs ingevorderd. De 27-jarige bijrijder werd later in vrijheid gesteld en de bestuurder zit onder andere vast op verdenking van poging tot doodslag. Hij is in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):