maandag, 3. november 2008 - 17:19

Politie arresteert 12 Rodafans na duel met Feyenoord

Kerkrade

De politie heeft zondagmiddag in Heerlen twaalf Rodafans opgepakt na een confrontatie met de politie en bedreiging van Feyenoordaanhangers. Direct na het duel tussen Roda JC en Feyenoord in Kerkrade gingen vijftien Feyenoordsupporters met een liijnbus naar het station in Heerlen. Daar werden ze in de tunnel opgewacht door een 40-tal Roda-fans. De Rotterdamse supporters stoven, samen met andere aanwezigen, de tunnel uit.



Hierna keerden de Rodafans zich tegen drie politieagenten die de Rotterdammers hadden begeleid. De politie werd woordelijk en lichamelijk bedreigd en de agenten waren genoodzaakt zich te weren met de wapenstok. De aanhangers van de Kerkraadse club gingen vervolgens het centrum in waar de inmiddels versterkte politie na schermutselingen twaalf man - in de leeftijd variërend tussen 16 en 38 jaar - heeft aangehouden.

De supporters zitten momenteel vast en de politie verwacht eventueel meer aanhoudingen te verrichten na het zien van alle beelden van de beveiligingscamera's in het centrum van Heerlen.
Provincie:
Tag(s):