woensdag, 11. juni 2008 - 7:30

Politie arresteert 18-jarige na ‘wilde’ achtervolging

Amsterdam

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag 10 juni na een achtervolging die in de Bijlmer eindigde, een 18-jarige Utrechtenaar in een gestolen auto aangehouden. De auto was eerder die dag gestolen in Utrecht. De jongeman was ook niet in het bezit van een rijbewijs.

Een onopvallende surveillance-auto van de Verkeerspolitie zag de betrokken auto omstreeks 20.15 uur op de A12 bij Breukelen richting Amsterdam rijden. Omdat er een enorme rookpluim uit de uitlaat kwam gaven de agenten de bestuurder een stopteken. Deze reageerde echter op een andere manier: hij gaf flink gas en trachtte te ontkomen. Met een snelheid van meer dan 150 km per uur reed hij richting Amsterdam.

Daarbij wisselde hij constant van rijstrook en haalde het overige verkeer wisselend links en rechts in. De agenten die de achtervolging hadden ingezet kregen intussen via de meldkamer de informatie dat de betreffende auto dinsdagochtend in Utrecht-Noord gestolen was.

De jonge Utrechtenaar verliet bij knooppunt Holendrecht de A12 en nam op de A9 richting Amersfoort de eerste afslag. Inmiddels had ook een tweede politievoertuig de achtervolging opgenomen. Het lukte de politie met twee auto´s het gestolen voertuig in de straten van de Bijlmer klem te rijden en de bestuurder aan te houden.

De bestuurder was net 18 jaar en was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is overgedragen aan de collega´s van de regiopolitie Utrecht die de zaak verder zullen onderzoeken. De jongeman is in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):