donderdag, 21. februari 2008 - 13:18

Politie arresteert ‘agent Mulder’ vanwege babbeltrucs

Den Haag

De Politie Haaglanden heeft vier verdachten van een reeks babbeltrucs aangehouden. Drieëntwintig slecht ter been zijnde hoogbejaarden werden in 2007 hun slachtoffer. De totale schade bedraagt meer dan honderdduizend euro.

De ervaringen van de slachtoffers zijn vrijwel identiek. Kort na thuiskomst belt ‘de buurjongen’ aan. Hij vertelt het slachtoffer dat de politie zojuist is langsgeweest: er is ingebroken. Op dat moment rinkelt in het huis van het slachtoffer de telefoon. Het is ‘agent Mulder’. Hij is, precies zoals de buurjongen al vertelde, net aan de deur geweest. ‘Agent Mulder’ moet zo snel mogelijk de pinpas hebben om deze te blokkeren.
Als het slachtoffer meldt dat de benen niet meer zo goed werken, heeft ‘agent Mulder’ dé oplossing: “Geeft u die maar aan uw buurjongen mee, hij is absoluut te vertrouwen.� Daarna volgt een tweede telefoontje waarin ‘agent Mulder’ om de pincode vraagt. Alle slachtoffers geven de code. Minuten later zijn de slachtoffers duizenden euro’s armer.

Knabbel en Babbel
Een speciaal rechercheteam start een onderzoek. Het heet ‘Knabbelteam’, naar het vermaarde eekhoorntjesduo Knabbel&Babbel. De leden van het Knabbel-team gaan op zoek naar camerabeelden die mogelijk van de verdachten zijn gemaakt bij pinautomaten. In september 2007 stuit het team op goede beelden. Het vervolgonderzoek leidt in begin november tot de aanhouding van een 30-jarige Hagenaar. Veertien dagen later wordt de tweede verdachte (een 25-jarige Hagenaar) aangehouden. In januari 2008 houdt de politie nog twee verdachten (24 en 29 jaar) aan.

Een datum voor de strafzaak is nog niet bekend. De vier verdachten zitten nog steeds in voorlopige hechtenis.
Provincie:
Tag(s):