dinsdag, 30. september 2008 - 20:18

Politie arresteert Tilburger voor poging tot doodslag

Tilburg

De politie heeft een 42-jarige man uit Tilburg maandagmiddag omstreeks 16.00 uur in zijn woning in de wijk Korvel aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op een 16-jarige jongen uit Tilburg. De man is in verzekering gesteld.

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een incident van afgelopen zaterdag in het zwembad aan de Stappegoorweg. Enkele kinderen waren aan het zwemmen toen een man een 16-jarige jongen bij de nek pakte, zijn keel dichtkneep en onder water duwde. Onder water zou hij ook enkele trappen hebben uitgedeeld. De jongen raakte buiten bewustzijn. Medewerkers van de GGD verleenden ter plaatse eerste hulp waarna hij met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis. Ook liep hij enkele gekneusde ribben op.

De politie is gestart met een uitgebreid onderzoek. Er zijn verschillende getuigen gehoord en de politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer. De verdachte heeft zijn personalia na het voorval achtergelaten. Dit resulteerde in de aanhouding van de verdachte. Uit onderzoek bleek dat er geen aanleiding was voor het incident. Het slachtoffer kon direct na behandeling in het ziekenhuis naar huis.
Provincie:
Tag(s):