zaterdag, 15. november 2008 - 9:07

Politie beëindigt actie Greenpeace op Maasvlakte

Rotterdam

De politie is druk bezig de actie van Greenpeace, de bezetting van de bouwplaats van de nieuwe E.ON kolencentrale, te beëindigen.

Nadat de onderhandelingen tussen actievoerders en politie niet succesvol waren verlopen, besloot politie Rotterdam even na 13.00 uur tot actie over te gaan. Hiervoor had zij de hulp van één ander politiekorps ingeroepen.

Een groep van zo'n kleine vijftig mensen heeft zich op strategische punten vastgeketend en zij moeten stuk voor stuk door de politie verwijderd worden.
Volgens de politiewoordvoerder vindt dit alles in een goede sfeer plaats.
Alle actievoerders zullen worden bekeurd voor het feit dat zij zich op een terrein bevonden, dat niet van hun is.

Honderd actievoerders van Greenpeace hadden de bouwplaats van de nieuwe E.ON kolencentrale op de Maasvlakte bij Rotterdam bezet.Ze beletten de voortgang van de bouw en waren niet van plan te vertrekken voor het onzalige plan voor een kolencentrale van de baan was.

De actievoerders hadden zich op strategische plekken vastgeketend en bezetten bouwkranen. Ze gaven hiermee gehoor aan de oproep van Al Gore die pleit voor een stop op de bouw van nieuwe kolencentrales om het klimaat te redden. Het beroemde actieschip van Greenpeace, de Rainbow Warrior, is met zonsopgang de haven van Rotterdam ingezeild om de actievoerders bij te staan.
Provincie:
Tag(s):