zaterdag, 7. juni 2008 - 19:55

Politie begeleidt demonstratie krakers in Nijmegen

Nijmegen

Zaterdagmiddag rond 13.00 uur verzamelden zich ongeveer 130 demonstranten, krakers en sympathisanten, in het Kronenburgerpark in Nijmegen. De politie heeft aan betogers een flyer uitgereikt met een wettelijke aanwijzing door de burgemeester die inhoudt dat zij een door de politie bepaalde route dienen te volgen.

In eerste instantie gaven de demonstranten te kennen zich daar niet aan te willen houden. Maar na een politiebevel om de aanwijzing te volgen, begonnen de demonstranten een uur later dan gepland alsnog aan de aangegeven route.

De politie heeft de demonstratie, die ongeveer een uur duurde, met onder meer mountainbikers en politie te paard begeleid. Aanhoudingen zijn niet verricht. De aanwijzing is gegeven in het belang van het verkeer en ter voorkoming en bestrijding van wanordelijkheden.

Tijdens de demonstratie zijn naar de politie beledigende leuzen geroepen die niet acceptabel zijn. Om escalatie te voorkomen is niet direct opgetreden. In verband met het belang van nader onderzoek dat wordt ingesteld, wil de politie hier geen verdere mededelingen over doen.

De politie-inzet was gericht op een veilig en ongestoord verloop van de demonstratie. Hiertoe werden diverse disciplines ingezet en werd met meerdere partners samengewerkt, waaronder de Spoorwegpolitie, Parketpolitie en Bureau Toezicht van de gemeente.
Provincie:
Tag(s):