maandag, 1. september 2008 - 17:15

Politie controleert financiering vier 'patserboten'

Amsterdam

Politie Amsterdam-Amstelland en samenwerkende partners hebben zondagmiddag en -avond bij de Oranjesluizen controles uitgevoerd op recreatievaartuigen. In totaal werden 41 boten aan een controle onderworpen.

Het ontbreken van een registratieteken, reddingsvesten, dodemanskoord, vaarbewijs, brandblusser of registratiebewijs, leverde in negentien gevallen een bekeuring op.

Buitenboordmotor
Het LAVA-team van het Korps Landelijke Politiediensten heeft de herkomst van een buitenboordmotor in onderzoek. De Belastingdienst heeft 26 zaken in onderzoek genomen. De Douane controleerde bij zeven vaartuigen de inhoud van de dieseltank. In drie gevallen leverde dat een proces-verbaal op in verband met de aanwezigheid van rode diesel waarover minder accijns is verschuldigd.

Het Agentschap Telecom controleerde diverse marifooninstallaties. Hier werd in vijf gevallen een proces-verbaal opgemaakt omdat er geen registratie aanwezig was of in verband met technische afwijkingen.

Vier 'Patserboten' onderzocht
Het Bureau Financiële Economische Recherche heeft in vier gevallen een dossier geopend. De politie onderzoekt hierin of een vaartuig is gefinancierd met onverklaarbaar verkregen vermogen.

Tijdens de controle moesten alle schippers een blaasproef ondergaan. Één schipper moest naar de ademanalyse en kwam tot een promillage van 0,77. Dit was dicht bij de toegestane hoeveelheid van 0,8 promille. De schipper mocht daarom verder varen.
Provincie:
Tag(s):