donderdag, 2. oktober 2008 - 21:11

Politie controleert in openbaar vervoer

Politie Flevoland ondersteunde woensdagochtend een controle in het openbaar vervoer van Connexxion op de halte Bouwmeesterbuurt West en het NS Station Almere Buiten.

Rond 06.00 uur begonnen tientallen controleurs van de VIC-teams (veiligheid, informatie en controle) van Connexxion aan de controle
op de halte Bouwmeesterbuurt West. Veel reizigers reageerden positief op de controles en bijna alle passagiers waren in het bezit van een geldig plaatsbewijs.

Toch deelde de VIC-teams enkele tientallen uitrijkaarten uit en werden er enkele bekeuringen uit geschreven voor zwart rijden, voeten op de bank en het opgeven van een valse naam.

Een 23-jarige passagier werd aan de politie overgedragen toen bleek dat hij een vervalste OV jaarkaart had. Een 28-jarige Almeerder bleek bij de controle geen kaartje te hebben en werd nog gezocht voor 150 dagen vervangende hechtenis. De man is ingesloten en inmiddels overgedragen aan justitie. Een 17-jarige Almeerder werd bij de controle betrapt en gearresteerd op het bij zich hebben van een verboden wapen.

Tussen 11:00 uur en 13:00 uur verplaatste de controle zich naar het NS station Almere Buiten. Ook hier kregen de controleteams veel positieve reacties. De politie arresteerde een 16-jarige knaap die eerst op enige afstand de VIC-teams stond uit te schelden en hen later bij hun werkzaamheden belemmerde. De jongen werd na een vluchtpoging gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt ter zake belediging en het belemmeren van opsporingsambtenaren.

Wijk- en jeugdagenten informeerden direct scholen, ouders en de leerplichtambtenaar van kinderen die betrapt werden bij de controle terwijl ze op school hoorden te zitten. Alle verdachten zijn na het opmaken van het strafdossier heengezonden. Alle minderjarige verdachten zijn aan hun ouders overgedragen.
Provincie:
Tag(s):