zondag, 15. juni 2008 - 9:16

Politie controleert scheepvaart rond Amsterdam

Amsterdam

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft op zaterdag 14 juni 2008 in samenwerking met het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken en de Dienst Binnenwaterbeheer van de gemeente Amsterdam een scheepvaartcontrole gehouden in het gebied tussen Voorzaan/ Noordzeekanaal en het Amsterdam Rijnkanaal.

In totaal zijn er 51 controles uitgevoerd. In vijftien gevallen is proces-verbaal opgemaakt. In dertien gevallen is er een bestuurlijke boete opgelegd. Een persoon, die stond gesignaleerd, is aangehouden.
Tegen twee kapiteins van rondvaartboten is eveneens proces-verbaal opgemaakt.

Bij 36 schepen is gecontroleerd op veiligheidseisen (zwemvesten, brandblussers), het hebben van een vaarbewijs, registratiebewijs voor een snelle motorboot en gedrag op het water. In 15 gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor onder andere het niet uiterst stuurboordwal varen, het niet dragen van een dodemanskoord, het niet hebben van een brandblusser, het niet tonen van het registratiebewijs en varen met te hoge snelheid.

Er vond één aanhouding plaats van een voor mishandeling gesignaleerde verdachte. Er is proces verbaal opgemaakt tegen de kapitein van een rondvaartboot, die een passagier liet sturen. Bij een manoeuvre veroorzaakte deze een aanvaring met een sloep.
Provincie:
Tag(s):