maandag, 25. augustus 2008 - 20:10

Politie controleert streng tijdens Full House Festival

Elst

De politie Gelderland-Midden zal streng controleren op drugsbezit op 30 augustus a.s. tijdens het Full House Festival bij de Rijkerswoerdse Plassen in Elst. De gemeente Overbetuwe heeft zero-tolerance beleid vastgesteld; er wordt geen enkel drugsbezit getolereerd.

In eerste instantie zal de organisatie van het festival bezoekers controleren en zonodig neemt de politie het over. Als blijkt dat een bezoeker drugs bij zich heeft (één pilletje is al te veel), wordt deze aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er zal dan proces-verbaal worden opgemaakt.

Op de website van de organisatie (www.fullhousefestival.com) staat al een bericht over de controles, maar ook bij aankomst worden bezoekers door middel van borden geïnformeerd en kunnen bezoekers hun drugs in een speciale box achterlaten. Daarna worden bezoekers door de organisatie gevisiteerd. Bij het aantreffen van drugs of in het geval van verdachte situaties neemt de politie de controle over.

Bezoekers worden dan gefouilleerd. Bij deze onderzoeken worden ook drugshonden van het korps landelijke politiediensten ingezet. Deze zijn speciaal opgeleid en staan onder absolute controle van de geleiders.
Mocht dat nodig zijn, dan kan er ook besloten worden tot een onderzoek aan het lichaam. In dat geval worden mensen opgedragen zich uit te kleden. Dit gebeurt op een discrete manier; er is een speciaal voertuig waar deze onderzoeken plaatsvinden (buiten het oog van omstanders).
In het geval dat er drugs worden aangetroffen, wordt de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

In afwachting worden arrestanten ondergebracht in het Paleis van Justitie in Arnhem. Het verhoor bestaat uit het opnemen van een verklaring en het vastleggen van alle gegevens van de persoon en van de aangetroffen drugs. Dit wordt als proces-verbaal naar het openbaar ministerie gestuurd. Daar wordt ook besloten tot eventuele vervolgacties.

De politie gaat er vanuit dat bezoekers beter weten en het hier helemaal niet op aan laten komen. Kortom, dat het een gezellig feest wordt.
Provincie:
Tag(s):