woensdag, 17. december 2008 - 17:39

Politie doet hotelprostitutie controle

Regio

De politie in Groningen, Drenthe en Fryslân hebben dinsdagavond een grote interregionale controle gehouden op hotelprostitutie. Medewerkers van de drie korpsen bezochten samen met enkele gemeentelijke toezichthouders van de gemeente Groningen 45 hotels. Er werden geen werkende prostituees aangetroffen. In totaal werkten 29 personen mee aan de actie.

Het doel van de controles is misstanden in de prostitutiewereld te voorkomen en op te sporen. De controles zijn gericht op een aantal facetten. Een vrouw mag niet minderjarig zijn, mag niet illegaal in Nederland verblijven en mag vanzelfsprekend ook niet onder dwang werken. De gemeente controleert de vereiste vergunningen.

De politie signaleert verschuivingen in de prostitutiebranche. Er zijn signalen dat er vanuit hotels in de provincie prostitutie wordt bedreven door zelfstandig werkende vrouwen. Met deze manier van werken proberen deze dames reguliere controles van de politie, gemeenten en de belastingdienst te ontlopen. De hotels die werden bezocht reageerden positief op de controles en verleenden volledige medewerking. De meeste hotels zijn op de hoogte van het fenomeen hotelprostitutie.

De drie noordelijke korpsen kijken positief terug op de controles. Deze controles vinden in de toekomst vaker plaats. Mensen die informatie hebben over misstanden in deze branche kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem via Meldpunt M., telefoon 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):