woensdag, 30. januari 2008 - 13:51

Politie doorzoekt panden financieel adviesbureau

Woensdag 30 januari heeft een onderzoeksteam van de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR NON), onder leiding van het Openbaar Ministerie in Zwolle, zoekingen verricht in twee bedrijfspanden van een Financieel Adviesbureau in Rijssen en Wierden. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Daarnaast werden twee woningen doorzocht in Rijssen. De bedrijfsadministratie en computerapparatuur zijn in beslag genomen. De zoekingen hebben te maken met een strafrechtelijk onderzoek naar oplichting, valsheid in geschrifte en het ontbreken van een vereiste vergunning (economisch delict) tegen de eigenaar van het bedrijf, een 46-jarige man uit Rijssen.

Er is sprake van vermoedelijke malversaties bij optieregelingen, sinds 2001, waarbij hoge winstmarges in het vooruitzicht werden gesteld. In het kader van het onderzoek is dan ook de bedrijfsadministratie en computerapparatuur in beslag genomen.

De directie van het bedrijf heeft haar klanten schriftelijk laten weten dat zij niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. In afwachting van de onderzoeksresultaten zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland is in samenwerking met de FIOD-ECD dit jaar gestart met een onderzoek naar bovengenoemde feiten.
Provincie:
Tag(s):