maandag, 29. december 2008 - 21:43

Politie Drenthe waarschuwt voor inbrekers

Assen

De feestdagen en vakanties zorgen er voor dat er meer woningen dan anders tijdelijk even ‘onbewoond’ zijn. De afgelopen tijd neemt het aantal insluipingen en woninginbraken in vooral het district Zuid-Oost Drenthe toe, daarom waarschuwt de politie Drenthe voor inbraken tijdens afwezigheid van bewoners.

Door de duisternis in het vaak goed te zien welke bewoners wel en niet thuis zijn en of waardevolle spullen in de woning staan. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat u slachtoffer wordt van woningbraak heeft de politie een aantal tips voor u:

Als u het huis verlaat, zorg er dan voor dat het lijkt alsof er iemand thuis is. Laat een lichtje branden of maak gebruik van een tijdschakelaar. Als u op vakantie gaat, zorg ervoor dat uw woning een bewoonde indruk maakt; zorg dat de post uit de brievenbus gehaald wordt (of laat uw post door TNT post bewaren) en schakel met een tijdschakelaar het licht aan en uit. Als buurtbewoners kunt u een oogje bij elkaar in het zeil houden. Vertel uw buren wanneer u weggaat en terugkomt. Laat ze eventueel hun (tweede) auto parkeren op uw oprit. Berg ladder, tuinmeubilair en vuilniscontainer altijd op en laat geen (tuin)gereedschap rondom uw woning liggen. Zet geen waardevolle spullen in het zicht. Tegenwoordig werken woninginbrekers veel meer buitgericht. LCD- en plasmaschermen zijn daarbij gewilde objecten, evenals laptops die voor het grijpen liggen.

Door uw meldingen kan de politie beter boeven vangen. Als u getuige bent van een verdachte situatie of een woninginbraak, neem dan direct via het alarmnummer 112 contact op met de politie. Snel optreden van de politie kan een (woning)inbraak voorkomen of kan ertoe leiden dat daders kunnen worden gepakt. Let op het signalement van verdachte personen en op kenmerken van vervoersmiddelen, zoals merk, type, kleur en kenteken. Uw informatie kan cruciaal zijn voor de opsporing en aanhouding van de verdachte(n).

Niet spoedeisende informatie kunt u doorgeven via het algemene nummer 0900-8844 of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):