dinsdag, 1. april 2008 - 20:07

Politie en OM leggen beslag op auto’s, boot, geld en vuurwapens

Apeldoorn

De politie heeft vanochtend, dinsdag 1 april, bij een uitgebreid onderzoek naar handel in softdrugs, doorzoekingen verricht in 21 woningen en bedrijfspanden in Apeldoorn, Putten, Nijkerk en Breda.
Hierbij zijn onder meer enkele dure privé-auto’s, een plezierjacht, een aanzienlijk geldbedrag, enkele plasmaschermen, een schilderij, kostbare horloges en een aantal vuurwapens in beslag genomen.

In één bedrijfspand was een hennepdrogerij in bedrijf. De drogerij is ontmanteld en de goederen inclusief de aangetroffen henneptoppen worden vernietigd.

In verband met het onderzoek zijn twee mannen in de leeftijd van 29 en 32 jaar en afkomstig uit Apeldoorn, aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Zij worden verdacht van overtreding van de Opiumwet.

De politie verricht tegelijkertijd ook een nader onderzoek naar het mogelijk witwassen van illegaal verkregen gelden. Meer aanhoudingen worden de komende tijd niet uitgesloten.

Bij de acties die vanochtend van start gingen waren zo’n 195 politiemensen en andere opsporingsambtenaren, waaronder financieel deskundigen en digitaal rechercheurs actief. Ook verschillende politiehonden opgeleid voor het opsporen van drugs, vuurwapens en geld werden op enkele plaatsen ingezet.
Provincie:
Tag(s):