vrijdag, 19. december 2008 - 11:19

Politie en OM waarschuwen voor zeer gevaarlijk vuurwerk

Gouda

Politie Hollands Midden en het OM waarschuwen voor zwaar illegaal vuurwerk dat in omloop is in de regio. Onlangs hield de politie een 17-jarige jongen uit Bodegraven aan voor het handelen in zeer zwaar vuurwerk.

Bij de jongen thuis trof de politie in totaal 21 kilo van het illegale vuurwerk aan. Dit is in beslag genomen. De verdachte heeft bekend dat hij in Gouda, Woerden en Bodegraven aan meerdere jongeren dit uiterst gevaarlijke vuurwerk heeft verkocht.

Het gaat om Explods en Cobra's. Explods zijn nitraatklappers met een hele korte lont die ook een drukgolf veroorzaken. Ze bevatten meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid actieve stof. Cobra's vallen in dezelfde categorie vuurwerk. Bij het afsteken van de Explods en Cobra's moet minimaal dertig meter afstand worden gehouden.

De politie en het OM maken zich dan ook grote zorgen over de veiligheid van de eigenaren van dit vuurwerk. Mensen die het vuurwerk van de 17-jarige verdachte hebben gekocht worden opgeroepen dit niet af te steken en bij de politie in hun woonplaats in te leveren. De politie zal dan geen proces-verbaal opmaken.
Provincie:
Tag(s):