donderdag, 10. januari 2008 - 18:19

Politie: Explosief oorzaak ontploffen auto Delft

Delft

Uit onderzoek door de politie is vastgesteld dat de autobrand op dinsdag 8 januari jl. op de oprit van de A13 in Delft is veroorzaakt door een explosief dat aan de auto van de man was bevestigd. Dit heeft de politie donderdagmiddag laten weten.

Om 09.00 uur die dinsdagochtend ontplofte op de oprit Noord van Rijksweg A13 een personenauto bestuurd door een 43-jarige Hagenaar. De auto vloog na de ontploffing in brand en brandde volledig uit. De bestuurder wist uit de brandende auto te komen en werd overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn toestand is naar alle omstandigheden redelijk.

Rechercheteam
Een rechercheteam van Politie Haaglanden onderzoekt de toedracht van de ontploffing. Het team wordt daarbij ondersteund door leden van het NFI en de Technische Recherche.

Media
In de media circuleren diverse filmpjes en foto’s van de brand. Het rechercheteam wil graag, voor zover dat nog niet is gebeurd, in contact komen met de makers van deze filmpjes en foto’s. Zij kunnen immers informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn. Ook verzoekt de politie eventuele getuigen van de ontploffing zich te melden.
Provincie:
Tag(s):