vrijdag, 14. maart 2008 - 16:57

Politie gaat intensief controleren op A67

Someren

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (Klpd) gaat de komende maanden op de A67 tussen Eersel en Someren gericht handhaven. Voor deze handhavingsactie zet de Verkeerspolitie radar- en bumperkleefcontroles, transport- en milieucontroles, opvallende en onopvallende surveillancevoertuigen in.

Met deze gerichte handhavingsacties levert de Verkeerspolitie een bijdrage aan de verkeersveiligheid; terugdringen van het aantal ongevallen en files, verlagen van het aantal overtredingen en het verhogen van de subjectieve pakkans.

De controles richten zich op snelheidsovertredingen, draagplicht autogordel, alcoholgebruik, onnodig links rijden, bumperkleven, inhaalverbod vrachtauto’s, onjuist- in en uitvoegen, onjuist inhalen, afwijkend verkeersgedrag door bellenkaartlezen e.d. en agressie in het verkeer.

Het traject is uitgekozen op basis van verkeersveiligheidsanalyses. Op de A67 vinden veel aanrijdingen plaats, vooral tussen Eersel en Someren. De ongevallen vinden hoofdzakelijk plaats op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur met pieken op dinsdag en vrijdag. Tijdens de spitstijden van 07.00 tot 09.00 en van 16.00 en19.00 uur is een aanzienlijke stijging van ongevallen waar te nemen ten opzichte van de overige tijdstippen.

De resultaten van de controles zullen wekelijks bekend worden gemaakt. Op het traject communiceert de Verkeerspolitie met de weggebruikers met behulp van mobiele lichtkranten.
Provincie:
Tag(s):