maandag, 11. februari 2008 - 13:35

Politie gaat ook surveilleren op internet

Noordwijk

Politiesurveillances vinden meestal plaats in publiek gebied. Politiebikers, surveillanten te voet of in de auto zijn zichtbaar op straat aanwezig om te werken aan veiligheid. Maar er bestaat ook een virtuele wereld waarin steeds meer gebeurt, en waar helaas ook steeds meer criminaliteit te vinden is. Politie Hollands Midden wil de informatie die op internet te vinden is gaan ontsluiten en is daarom op zoek naar twee internetsurveillanten. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Continue ontwikkeling informatievoorziening
Ron Maas, directeur Dienst Informatie, is in 2005 bij Politie Hollands Midden aan de slag gegaan met het doel om de informatiesturing bij de politie voortdurend te innoveren.

“De informatievoorziening is een belangrijk instrument voor de politie om te werken aan de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving. De ontwikkelingen op het World Wide Web gaan razendsnel en óók daar ligt een taak voor de politie. Er moet een manier gevonden worden om deze, voor de politie, nuttige informatie te filteren. Daarvoor willen we de internetsurveillanten aanstellen�, aldus Ron Maas.

Ondersteunen van recherche en lokale politieteams
De internetsurveillanten zullen zich bezig houden met het ondersteunen van bestaande rechercheonderzoeken en informatieaanvragen vanuit de lokale politieteams, maar zullen ook actief zoeken naar criminele activiteiten en informatie op het World Wide Web.

Daarbij kun je onder andere denken aan de verkoop van gestolen goederen via internet, oplichting- en fraudepraktijken en diefstal van persoonlijke informatie zoals phising.
Categorie:
Tag(s):